S Pink Premium Pointer

Nasi Ayam Penyet | Nasi Goreng Seafood, Stulang Laut | Bercuti Di Johor Bahru



Assalamulaikum...



Murni rasa ini adalah entry terakhir utk "Percutian 3 hari 4 malam di Johor Bahru". Memang rasa 3 hari tu singkat sangat masanya..masih banyak tempat yang Murni tak sempat pergi. Contohnya Little Kids Club & Hello Kitty House tak sempat pergi. Tempat makan yang best2 pon tak sempat terjah. Almaklum jalan ngn anak2 kecik ni nak makan kena ikut selera diorang laa..Lagipon kami suami isteri ni bukan jenis pandai nak JJCM. Tapi kami sempat laa try 2 menu yang ada dekat JB ni..jom tgk ape dia...






Nasi Ayam Penyet , LC Catering




Inilah menu pertama yang Murni cuba seusai sampai di JB. Almaklum sampai pon dah lewat malam kedai pon dah dah tutup. Adik bawa makan kat Restoren LC Catering kat area JB ni jer..Sume org.tau pasal 'ayam penyet' tapi xsemua org suke makan ayam penyet kan? Macam Murni ni 1st time makan. Adik kata ni menu orang Jawa. Tapi bagi Murni ok jer..sedap jerrr..hehe..Kalau xsuke makan ayam penyet xpe,kita boleh 'order' menu lain sebab yang pastinya kat LC Catering, Jalan Tebrau ni ada macam2. Nasi Arab dan menu western pon ado..tapi kat sini Murni nak highlight menu ayam penyet yang Murni makn lerr..







Ni ler rupe Nasi Ayam Penyet LC Catering..ada ayam (dlm gambar tu bahagian dada)..ada ulam (timun,ulam raja)..ada tauhu & tempe..& ada sambal belacan beserta sup kosong..special ayam penyet kat sini sebab ayamnye digoreng garing..beza dengan ayam penyet tempat lain..




Nasi Goreng Seafood, Stulang Laut








Alhamdulillah malam terakhir kami di JB ada kawan lama masa kat Poli Shah Alam dulu nak belanje makan malam dekat The Famous Nasi Goreng Seafood Stulang Laut. Kedai ni takdak nama. Tapi banyak orang panggil kedai bawah tangga. Sebelah kiri 7 Eleven ada kedai runcit dan jugak sebelah bundle kasut. Lokasi deretan rumah kedai ni terletak lebih kurang 300 meter sebelum The Zon Stulang.








Nasi Goreng Seafood dalam daun pisang. Dalamnya banyak udang dan sotong. Nasi dia ok sedap la. Tapi tak la sampai memang sedap gila kan. 








Oleh kerana kawan Murni yang belanja Murni ikut jer ape dia order. Malam tu dia order sekor Ikan Pari Bakar dan sepingan Sotong Bakar. Maaf gambar sotong bakar tak sempat snap..sebab ianya lambat sket sampai masa kami dah makan. jadi kami just teruskan makan sampai laa liciiin!!







Kesimpulannya kedai ni keistimewaannya makanan dibungkus dengan daun pisang. Seafood yang sungguh segar. Tapi pengurusan dia macam terabur sikit laa..ada yang datang lambat tapi dapat awal. Masa nak hantar makanan pon waiter tu pusing2 melilau dlu baru sampai dekat meja kami walhal setiap meja dah ada nombor. Boleh dia pergi hantar dekat meja orang lain yang ordernya benda lain. Lepas tu macam sotong bakar tu pon kami dah makan nasi hampir separuh baru sampai. Jadi kami terpaksa meratah pulak lauk2 tu..tapi lauk2 tu memang sedap terutama sambal yang diorang letak atas ikan dan sotong bakar tu..Sedapp!!



Bersama Nurul dan anaknya Jannah



Bersama anak Nurul, Emery


Ape2 pon terima kasih banyak kepada Nor Aini Zakaria dan suami kerana sudi belanje kami sekeluarga malam tu. Kenyang sangat2. Sebenarnya dah hampir 13 tahun kami tak jumpe. Last Jumpa masa Konvo Poli Shah Alam tahun 2004 dulu. Sekarang memasing anak 2 orang. Dan kebetulan pulak anak kami berdua pon sepasang..hehhe



Dah elok ambik gambar Danish takda


Tangkap Danish sekejap utk ambik gambor...




Dah alang2 cerita bercuti di Johor Bahru..Saya nak lontar belakang juga laa sebelum pergi makan Nasi Goreng Seafood di Stulang Laut, Murni ada pergi JPO (Johor Premium Outlet). Mula2 takda perasaan pon nak pergi sini. Tapi after beberapa orang kawan dari FB duk komen tak pergi JPO ke??? maka ajak laa husband pergi. Tapi kami tak beli ape2 pon. Just kenai2 tempat. lagipon susah nak shopping bila bawa Alysa & Danish ni..Duk membuass jer kerja diorang..hehehehe






kedai perfume


Masa duk tunggu Husband tengok perfume kat dalam. Murni ajak Danish tggu kat luar jer..bukan ape tak mau Danish masuk sebab haritu dia macam galok sikit. Lari sana lari sini..takut laa terlggar meja perfume banyak2 tu jatuh pecah ker nanti tak pasal2 kena ganti. tapi ada keajaiban masa duk lepak2 tu mau pulak dia wefie dengan Murni..jgn muntah yerrr tgk kami..kikiki














8 Komentar untuk "Nasi Ayam Penyet | Nasi Goreng Seafood, Stulang Laut | Bercuti Di Johor Bahru"

ntah bila lagi nak pi JPO ritu pi x dptlah selai sorg baju budak2 ngan mak budak hehe

sedapnya nasi ayam penyet, dah lama tak makan.

untung ler orang belanja..hehehe.. farah yang tak sampai sana lagi kak.. bila tah nak pi..=D

hahaha.. tapi, nasi goreng kat Stulang Laut tu memang best... sotong petai dia pun mengancam..

terjah JPO kalau ke johor.. apa kena dahi? haha

JPO tak pernah terjah lagi..

Coretan Popular Ku : )

 
Copyright © 2014 Coretan Murni Alysa - All Rights Reserved
Template By. Catatan Info | Edit By MH