S Pink Premium Pointer

Check Up 12 Weeks | Result Full Blood Count


Assalamualaikum..


Murni doakan semua pembaca blog Murni Alysa berada dalam keadaan yang sihat sejahtera sokmo. Alhamdulillah kandungan Murni dah masuk 12 minggu. Morning sickness pon dah takda dah. Last week Murni macam biasa buat monthly check up. Sekali lagi Murni hanya check up di HLWE. Bulan depan baru cadang nak ke Klinik Kesihatan Ibu dan Anak sebab nak buat buku Pink.



12 weeks

Check Up kali ini berat badan Murni turun 1kg mungkin sebab morning sickness haritu Murni tak lalu makan. Tapi Doktor Tee scan tengok baby. Alhamdulillah perkembangan baby sangat baik. Dan result scan kali ini menunjukkan EDD scan sama dengan EDD LMP iaitu 3 Julai 2017. Lagi satu tulang belakang baby pon nampak segaris elok tak ada putus maksudnya tulang belakang baby lengkap. lagi satu kaki tangan kepala semuanya lengkap cuma muka, otak dan jantung tak boleh nampak dengan clear lagi. mungkin next check up..


FBC Result




Blood Group

Dan kali ini Doktor pon beri result FBC test yang dibuat pada bulan lepas. Result semuanya ok. Dan pertama kali dalam hidup Murni dah ada Blood Group Card. Murni memang tahu Murni berdarah O+ tapi ni dah dapat card lagi confident. Kot2 lepas ni nak derma darah ker..hihihi





Sepanjang tempoh mengandung ni Murni tak pernah lupa makan 2 vitamin kesayangan ni setiap malam. Untuk Ibu & juga baby semestinya B-Complex (with Asid Folic) dan Ostematrix (Kalsium Magnesium)



Apakah kelebihan vitamin B-Complex Shaklee untuk ibu mengandung?

  • Amat diperlukan untuk pembentukan dan aktiviti sel genetik.
  • Mencegah anemia (tekanan darah rendah).
  • Membekalkan asid folik yang sangat penting utk mengelakkan kecacatan janin

Kebaikan mengamalkan Ostematrix Shaklee, selain untuk ibu mengandung :

  • dapat memberikan tenaga 
  • membantu tidur dengan lena
  • dapat menghilangkan lenguh & bisa badan
  • dapat mengurangkan rasa sakit pinggang
  • dapat mengurangkan rasa kejang kaki (cramp) yang selalu terjadi pada ibu hamil
  • dapat membantu melawaskan sistem penghadaman
  • amat penting untuk pertumbuhan tulang & gigi yang sihat
  • membantu mengekalkan tekanan darah yang normal
  • membantu mengurangkan sindrom PMS seperti moody, kembung & kejang kaki
  • membantu mengecutkan saraf & otot


Jika ibu2 berminat nak dapatkan B-Complex & Ostematrix Shaklee ni, ibu2 boleh Whatsapp/call Murni 012-9817932 inshaAllah Murni boleh guide cara makan dengan betul. Memang rekomended diambil oleh setiap ibu mengandung..




8 Komentar untuk "Check Up 12 Weeks | Result Full Blood Count"

wahhh nampak baby teringin nak dapat rasai macam ni

Moga terus diberi kesihatan yang baik hingga bersalin..

untuk pelajar dan kulit sesuai makan shaklee apa eh?

semoga dipermudahkan sepanjang kehamilan ni mokcik

tahniah ... alhamdulillah .....

semoga kak murni diberikan kesihatan dan dipermudahkan nanti

Coretan Popular Ku : )

 
Copyright © 2014 Coretan Murni Alysa - All Rights Reserved
Template By. Catatan Info | Edit By MH