S Pink Premium Pointer

ESCAPE Penang | Part 3 | Suamiku Sudah Tidak GAYAT | Monkey Business

Assalamulaikum..


Sebelum ni Murni pernah cerita keberanian dan kemampuan anak2 Murni di Monkey School, Escape Adventure Penang. Harini nak story pulak keberanian bapak budak2 ni pulak. Murni macam tak percaya encik suami mampu menghabiskan cabaran Monkey Business di ESCAPE Penang sampai lavel-3. Sebab sebelum ni suami Murni memang pengGAYAT orangnya..Tak percaya jom tengok gambar2 nya..



MEMULAKAN Monkey Business Level 3



BERJAYA menamatkan Monkey Business Level 3



Sebelum memulakan pemanjatan (ishh betul ke ayat ni) hehehe. Kita kena baca Safety Rules dulu. Biasalaa mana2 pon Keselamatan adalah diutamakan (Safety 1'st) 







Sebelum memulakan memanjat di Monkey Business ni kita terlebih dahulu perlu memilih Level yang mana yang kita nak cuba naik dulu. Dekat Monkey Business, ESCAPE Penang ni ada 3 track iaitu Level 1, 2 dan 3. Dan setiap level cabarannya adalah berbeza. Haritu encik suami memilih untuk memulakan Level 1 dahulu. Ya laa kena la mulakan level rendah dahulu. (Tapi tak sangka lepas habis level 1 terus skip buat Level 3..amboi3)




Level cabaran



Undamg2 yang perlu dipatuhi.



Kalau nak naik Monkey Business ini ada 3 perkara yang perlu dipatuhi. Iaitu tidak dibenarkan membawa kamera. Tidak dibenarkan membawa Handphone dan wajib memakai kasut. Mesti kawan2 tertanya2 kalau tak dapat bawa kamera dan handphone macam mana nak tangkap gambor. Jangan risau pihak ESCAPE Penang telah sediakan Kameraman secara PERCUMA untuk mengambil gambar kita. Nanti gambar2 tersebut diorang akan upload dalam FB Pages ESCAPE Penang. Kita boleh ambik dari situ..jadi tak kira laa dimana sahaja anda berada bila nampak jer kameraman depa cepat2 posing. Tapi jangan asyik posing jer nanti jatuh pulak..hahahaha



memakai safety belt


kena dengar taklimat dulu (cilok pic dari blog izzeyda)


Wakil hero2 PBU



muka2 teruja



Good Luck



Bismillah..

Gaya macam takut2 jer encik suamiku.. Mujur masa dia main ni waktu dah petang. Jadi pemanjat tak ramai sangat. Kalau tidak terpaksa menunggu untuk turn masing2. Kerana setiap pit-stop hanya dibenarkan ada 2-3 orang sahaja. Jadi kalau orang kat depan takut2 atau lambat2 jadi turn kita untuk memanjat pon lambat laa juga...


Monkey Business Level 1



Monkey Business Level 1



Macam takut2 jer..hahaha



sekarang dah macam confident sikit



dah berani tengok kamera



Tengok ler bila jem kat atas nuun kena laa menunggu turn..takpe sambil2 tu bleh laa jamu2 mata (tengok pemandangan pokok2 tau bukan tgk pompuan). Hahahaha



tengah tunggu turn



mana lakiku ni..tak nampak pon



dah berani dah


Walaupon rupamu tidak ku nampak tapi perutmu tetappppp...hahaha jangan marah naa!!!



Curi nafas ler tu



Flying Fox Pendek ja







Amboi dah stat seronok laa tu



kemain acting lagi



relax je jalan



orang tak ramai boleh laju laa



Bersemangat betul mereka



peace yo



macam susah jer



halusnya tali



nak sampai dah (Cikpinz tu duk renyeh jer)



berusaha



Baju Merah tu anak blogger eyda..dibantu oleh cikpinz..berani betul kimi ni



flying fox sekali lagi


Track Monkey Busines Level-1 ni bersambung ke dalam hutan..jadi Murni just follow ambik gambar husband ni sekerat jer laa..pastu bz duk layan anak..dan lepas lebih kurang 30 minit husband dan kawannya berjaya menghabiskan Monkey Business Level 1 ini dengan jayanya. Alhamdulillah...


Murni ingatkan selepas habis Level 1 tu dia dah tak mau main..rupanya dia dan suami Kiera naik pulak ke Level 3. Terus skip Level 2 tuuu..kerlass.. Level 3 ni kiranya level paling top la. Dan permainan dia pon agak mencabar..jom kita layan gambar dan video spiderman PBU ini...


Monkey Business Level 3



Amboi, kemain bersemangat



memulakan monkey busines level 3



kena meniti jaring2 gitu..







aik mana lakiku ni..



Zoom baru nampak..dekat pit stop



ayyoo gayat wooo



hilang lagiii



Zooom baru nampak







adoi sama paras pokok kelapa



kenapa berhenti???



nak selepie rupanya



separas pokok kelapa tu







selepas flying fox merentasi pokok kelapa



meniti buluh2 berbentuk Z









cabaran terakhir



meniti buluh straight



bertabahlah



zoom sikit



dah nak sampai dah



yeyyyy berjaya



tahniah buat suamiku dan juga suami blogger kiera



Alhamdulillah selamat juga suamiku mendarat dibumi..Cewah2..Untuk kawan2 yang bercadang nak datang ke ESCAPE Penang. Boleh tengok harga Tiket ESCAPE Penang ni. Boleh booking online awal2 untuk dapatkan Diskaun 20-50%. Pasti takkan mengecewakan..Murni pon hepi selepas interview encik suami dia kata dia sudah tidak GAYAT lagiiii..hehehehe


WAKTU URUSAN ESCAPE ADVENTUREPLAY


ESCAPE PENANG 

 828 Jalan Teluk Bahang 
11050 Penang, Malaysia 
 Tel : +604 881 1106
 Fax : +604 881 3106

 Email : info@escape.my
 Website : escape.my 
FB: escape.my

Operating hours:
Selasa-Ahad (Isnin Tutup) 9pagi - 6petang 




15 Komentar untuk "ESCAPE Penang | Part 3 | Suamiku Sudah Tidak GAYAT | Monkey Business"

nmpk mcm best.. tp tingginyeeeeee.. gayat!

wahhhh.. menariknyaaaa.. boleh bookmark utk prgi nanti..

Good luck :) http://lifeisgreatwithme.blogspot.com/2016/03/mini-giveaway-2016-by-hani-rahman.html

yup..nak murah booking on9 dlu

Tahniah kt depa dua org. Masa nak naik level 3 tu dorg dok berbincang dua org nak naik ke tak. Lastnya dua2 naik sbb nk cabar diri memasing hihihi

kira xlarat nak tunggu masa ni. Panas lit2 kang mal buyung pengsan pulak bawah tu jenuh abi uwais kena terjun pulak ekekekeke

Coretan Popular Ku : )

 
Copyright © 2014 Coretan Murni Alysa - All Rights Reserved
Template By. Catatan Info | Edit By MH