S Pink Premium Pointer

Review Mega Jump Aerobics @Jump Street Penang

Mega Jump Aerobics at Jump Street, Penang!!


Jump Street Penang


Mega Jump Aerobics



Introduction

At Jump Street, we proud ourselves in our fun, creative and innovative approach to Aerobic. Aerobics is a form of physical exercise that combines rhythmic routines with stretching and strength training routines with the goal of improving all elements of fitness (flexibility, muscular strength, and cardio-vascular fitness). In our clean and safe environment with full range of trampolines equipment, we offer trampoline aerobics programs for all age groups and level.


Jump Street Penang



Jump Aerobics Benefits


A cardiovascular workout
Jumping on trampoline increases the heart rate and gives your heart, a very important muscle, a great workout.


Weight loss
The combination of cardiovascular exercise and the strengthening of the muscles contributes weight loss. As muscles strengthen they aide in the increase of the metabolism which helps to burn fat.The cardiovascular workout burns calories. By jumping on a trampoline for 20-30 minutes 3-4 times a week, weight loss can occur.


Development of balance and coordination
Balancing on a trampoline is unlike balancing on anything else. The trampoline floor is constantly moving and jumpers must be aware of their center of gravity at all times. The balance on a trampoline helps improve balance in other activities.




 



Alhamdulillah tepat2 pukul 10 pagi Murni dan beberapa orang lagi dari team Projek Blogger Utara dah sampai di Jump Street Penang untuk sertai Mega Jump Aerobics tu. Kami memang sengaja pilih sesi pagi sebab petang nanti boleh rest. Sesi pagi bermula pada pukul 10am-12pm. Manakala sesi petang bermula 7pm-9pm. Dan kami sangat bertuah kerana peserta yang memilih sesi pagi tak ramai. Ramai peserta telah memilih sesi malam. Maka Jump Street Penang kami yang punya laa pagi tu. Kami boleh main dan melompat sepuas-puasnya..hehehehe



selpie anak beranak



selpie lagiiii



main lompat2 atas sponge


Haritu kami mulakan dengan aktiviti dengan meregangkan otot-otot dulu. Tetapi oleh kerana ini adalah kali kedua kami datang kesini kami dah tau laa selok belok peraturan dan keadaan disini. Throwback Jump Street sebelum ini.


warm-up dulu



Husband dah pulun dah lompat



Setelah panaskan badan selama lebih kurang sejam, pada pukul 11 pagi kami memulakan sesi Jump Aerobics kami bersama head instructor for jump aerobics kita iaitu Mr Mohd Rizal Rosli @ Riz. Beliau berpengalaman selama 18 tahun dalam Group Fitness & Personal Trainer.



Husband, Blogger CikPinz & Mr Rizal ( Sado semua ;) )



Semangat sebelum Aerobics




Nampak takkkk!!!


45 min + Fun + Music

=

-420 calories


Memang bercerau2 peluh kami semua. Memang best sangat2.. jap.....Murni ada video masa jump aerobics tu tapi sikit ja. Almaklum takda cameramen. hehehe


video



macam2 aksi macam2 gaya


Muka kepenatan dah


semua pakat sado ( Laparrrr)


Selepas aktiviti Jump Aerobics tu kami dibenarkan untuk membuat aktiviti sendiri. Ape lagi kemain seronok laa husband dan anak2 Murni beraksi. Ni ada beberapa lagi video masa husband buat aktiviti lompat2 berpusing2..sampai terkoyak seluar dia. Mujur rumah dekat boleh balik salin..kalau tak naya jer..hihihihi


video



video



video



video



video



video



video



video



video


Sebelum balik macam biasa..wefiee dlu...Bye!! Ape2 pon terima kasih banyak kepada pihak Jump Street Penang kerana sudi menjemput kami. InshaAllah lain kali kami datang lompat lagi.. 



Alamat:




7 Komentar untuk "Review Mega Jump Aerobics @Jump Street Penang"

Wah bestnya ! boleh pi ni.. Macam dalam variety show Korea . Huu

Best btl la dpt pegi tmpt mcm ni...blh buat hilg stress
Nasib jauh hhaha

sakan...jump street tu depa yg pnya....hahahaha

mmg nak join hari tu
tp tu lah xde sape nak jaga yg kecik tu
bestnyaaa depa melompat
yg best dpt tgk nerus pusing2 tu haha

Pergh!! kalau rajin buat nie mesti sha slim cam kak murni...
hehehehe.. Tapi kat sini xde lak..
Sha lompat atas katil je lah.. Aci dak.. hehehe

syokkk tengok danish n alysa lompat2 hihihi

Uwais kalau kat sini dok nk merap abi dia lompat sekali haishhhh

Coretan Popular Ku : )

 
Copyright © 2014 Coretan Murni Alysa - All Rights Reserved
Template By. Catatan Info | Edit By MH