S Pink Premium Pointer

Review ROCKSTARZ BURGER, Sungai Ara, Pulau Pinang


Assalamualaikum dan salam sejahtera buat semua..


Semenjak dua menjak ni makin rajin plok Murni and the geng blogger utara ni menerjah tempat2 makan yang sesedap kat belah utara ni especially Pulau Pinang laa. Haritu kami dah try Nasi Lemak Kukus Pendekar Mustar, kali ini kami nak review makanan ala2 western dan Rock & Roll Pulak..Perkenalkan Restoran Rockstarz Burger, Penang..yang akan menyajikan the most Rock & Roll Burger in Penang..Memang layanzz habis tau...Ribuan Terima kasih kepada owner Restoran Rockstarz Burger iaitu En. Saiful Danial dan En. Saiful Irwan (adik & abang).





perisa yang berbeza..tapi rasanya sama..sama2 SEDAP!!




Rockstarz Burger "Rock Ya Mouth"




Rock + Roll 



Ok! Ok! Jom kita masuk ke Restoran Rockstarz Burger ni sekarang. Firstly mesti laa kita kena pilih menu dulu kan. Sebab kat Restoran Rockstarz Burger ni menjalankan system layan diri..Order dibuat di kaunter & burger akan dihantar. Air pon kena ambik sendiri tau..Hihihi. Disini Murni ada sedikit panduan untuk memilih menu burger tu. Almaklum laa bila banyak jenis takut rambang mata pulak.. Burger di Restoran Rockstarz Burger nie kawan2 boleh pilih nak patties 1 , 2 @ 3 tingkat..Contohnya Slow Rock (single patty), Hard Rock (double patty) dan Heavy Metal (triple patty). Kalau agak2 kawan2 kebulur masa tu boleh order heavy metal. Memang heaven la jawabnya. Tapi haritu Murni order Hard Rock jer..hihihihi





Menu Board




Customer




Crew Rockstarz Burger




Rockstarz Burger Crew




Patty in da Making




Packaging




Handle with Care..Cewah22




Bertingkat2 Burgernya




Tempat Wajib Berposing-mosing




Kemas dan Selesa




Wall Deco yang Trendy




Mr Kurt Cobain..Rock Oooo




Awie Wings & Amy Search




Order jangan tak ORDER




Ok sekarang order kami semua dah sampai..memang bertingkek-tingket burgernya..sos burger yang meleleh tu tak payah cakap laa..sampaikan air liur kami pon meleleh sama..Mujur takda yang amik gambor masa tu..kalau tak mesti maluuu.. Pastu nak habaq laa kan..walaupon kami order burger banyak2 dan bertingkek-tingket ni servicenya memang cepat, tepat dan pantas gitu. Sekejap jer order burger dah sampai..macam tau2 jer perut kami semua dah nyanyi lagu Rock ni..hihihihi





Pilih2..Jangan segan2




Rasa nak makan semua jer




Geng2 Hero Punya burger..bertingkek2 ala2 Heavy Metal





Jom kita berkenalan dengan Burger2 di Restoran Rockstarz Burger ni.. Sambil telan air liur dah ni..Kawan2 yang allergic dengan makanan yang sesedap ni sila scroll perlahan2 ya..sambil menjamu mata dengan barisan Burger2 yang gemok2, montel2 & gebu2 ni.. Murni ni dah ketar perut dah ni.. Balik nanti memang kena menyinggah lagi ni.. Dah tak terbayang dah "beger mekDi" dah.. Hanya Burger Rockstarz je dihatiku loni. Sambil menikmati kesedapan Pattiesnya yang lembut tu.. sambil support bisness Bumiputra kita..Cayalah..Jom 'Rock Your Mouth' sekarang!!




The Bands MENU




The Metallicheeze




The Carbonara Romance




The Wings




The Rockstarz




The Santanaz




The Red Hot Curry Chilleeze




Terdapat 2 burger yang agak special aka The Legendary Burger. Sebelum tu Murni nak tanya ada tak kawan2 yang tak kenal dgn raja rock Malaysia iaitu Wings & Search?? Jadi kawan2 jangan terkejut sebab dekat Restorant Rockstarz Burger ni ado The Wings Burger dan The Search Burger. nak tengok camno rupanya boleh sroll kat bawah ni..Sambil telan air liur lagi..adoii..Nanti kawan2 boleh laa pilih nak brape tingkat.. Slow Rock (single patty), Hard Rock (double patty) dan Heavy Metal (triple patty). Setakat ni Murni hanya mampu Hard Rock sajer..hihihihi





The Lagendary

The Wings




The Search




Opss terlupa..Anak Blogger Eyda pekena The Search Heavy Metal tu..

Cayalah Bro..Rock Kooo!!!




The Search Heavy Metal




Tengok badan laa..hehehe




Sekarang nak boh testimoni Murni sendiri plok..Murni try The Metalicheeze Burger & The Carbonara Romance Burger haritu. Murni ambik Hard Rock punya iaitu boh 2 slice patty jer..Perrrh..memang terangkat habis..Cheesenya melimpah ruah..Pattiesnya memang lembut dan berperisa.. Carbonara pon sama..dengan sos carbonara yang melimpah ruah.. Seolah2 cair dimulut gitu..Oleh kerana Murni dah telan Metalicheeze dulu sebiji, maka turn carbonara tu kena slow mode dlu.. Main cubit2 jer..Tapi Alhamdulillah  selamat laa dua biji Burger tu masuk perutku yang comey ni..hihihi





Bismillah..




Patties yang Lembut, Berperisa & Juicy




Recommended "The Metallicheeze"




Kucubit-cubit jer sebab malu nak kokak.. tinggi bebenor




Untuk yang tengah BerCINTA "The Carbonara Romance" sesuaii





Selain dari Burger, Restoran RockStarz Burger turut menyediakan side dishes seperti Frisor, Meat Ball, Curly Frisor, Ringgo Frisor & Grisspo Frisor. Tapi oleh kerana kekenyangan Murni hanya mampu makan Ringo Frisor (Onion Rings) dan Meat Balls sajor. Tapi Meat Ball tu memang sedapp sangat.. Nanti kawan2 boleh cuba sendiri..malas laa nak cerita..hehehehe





Side Order Menu




Onion Ring




Meat Balls

Meat Balls Cheezzee

Yummylicouss

Dah habis makan aktiviti wajib geng #bloggerutaraofficial adalah berGambor sampai lebamm laa..hehehehe

Restoran Rockstarz Burger malam tu kami yang punya..

hehehehe!!



Psst: Pesanan penaja (Murni)

Ingat Burger,  Ingat Rockstarz Burger!!

Ingat Rock, Ingat Rockstarz Burger!!

Rock Kooo...

v

v

v

v

v






Jelitawan-jelitawan #BU




#Bloggerutara




#Bloggerutara with "Tokey Rockstarz Burger"




 Owner kedai En. Saiful Danial dan En. Saiful Irwan (adik & abang)




Agak2 kalau JJCM tgk pic ni ape depa ckp eak???




Memang Rockstarz Burger..Yeyeyeh!!




Terima Kasih Brader Hemsem..lain kali kami mai lagi..Uhuks Uhuks

Perut Kenyang..suka hati..gituu



Bagi yang ingin menikmati burger handmade setanding mekDi, sedap dan semestinya halal ni.. boleh berkunjung ke :



Restoran Rockstarz Burger, Sg. Ara,

Pulau Pinang, Malaysia.








Rockstarz Burger 
118, Taman Tunas Muda, Jalan Dato Ismail Hashim,
Sungai Ara, 11900 Bayan Lepas, Penang.
 Nombor Telefon
019-4299309

Waktu Perniagaan
5pm - 1am (Setiap Hari)











PSST: Disaat Entry ini ditaip Mokcik baru lepas tapau 3 Biji burger Rockstarz ini..hehehehe

Dan sebiji The Rockstarz Burger dah selamat masuk perut..Alhamdulillah..hehehehe



Repeated Again."Rock Ya Mouth"





16 Komentar untuk "Review ROCKSTARZ BURGER, Sungai Ara, Pulau Pinang "

Wah Murni dah pergi repeat yer... Zumal tak sabar nak repeat gak ^-^

amboi dah 2xrepeat ye..sabo je lah
penangan burger rockstarz lah katakan
pasni xde rindu2 dah kan haha

Ala.. Kak Murni nie.. sajer jer tau...
Dah la tengah lapar.. Huhuhu..

dalam banyak banyak kat atas tu, saya suka onion ring jer... haha...

Amboi..over repeat x ajk mak jem..mak tiri ni

Melting tgk... Tak sabaq nk pi try hari ahad nie...

meleleh air liur tengok..cedappp nya

Lahii sodapnya..meleleh bakhang!.. nanti kena try ni..:D yummy!

Kecur air liur tengok burger tu. Dengan cheese yang meleleh leleh. pehhh :D

adeh... kenot laaa tengok gambar.. lapar terus..

memang sedap dah cuba pun...terbaik...apa boleh buat tak dapat bersama-sama dalam program di rockstarz...

akakkkk dh cuba rockstarz heavy metal.. hahaha
terbaik lah.. nk lg nk lg

masa kami pi dua tahun lepas takde lagi wings dengan search ritu. tapi kesedapannya tetap sama takde beza sampaiiiii sekarang

Coretan Popular Ku : )

 
Copyright © 2014 Coretan Murni Alysa - All Rights Reserved
Template By. Catatan Info | Edit By MH