S Pink Premium Pointer

Suamiku DILAMAR Sekali Lagi..Terlebih REMAJA kot..Huhuhu

Assalamualaikum..Kawan2 nak tau satu cerita tak?? Pagi tadi tengah2 kalut bersiap2 nak pergi kerja..Husband duk depan cermin tengah sikat rambut masa tu. Memang dah jadi kebiasaan husband akan tanya ok ke tak style dia sikat rambut ni. Every day soalan yang sama dia akan tanya sampai Murni pon rasa mls nak jawab. Kadang2 just kata ok ja. Kadang2 tanpa melihat terus jawab OK jerr.. Sebab hari2 style rambut yang sama jer dia akan sikat. Tetapi...





Tetapi.....pagi tadi lepas dia tanya rambut ok ke tak??? Ada lagi satu ayat dia tambah...Murni pon tak pasti nak suka atau tak suka dengan ayat itu...ayatnya berbunyi "B, semalam ada sorang makcik patient dekat klinik tanya abang dah kahwin ke belom?? Kalau belom makcik nak rekomen dekat anak saudara makcik kerja cikgu..adik nak x??". Husband pun jawab laa "saya dah kahwin anak pon dah 2 orang makcik oii..Umur saya dah 33 tahun makcik". "Tapi kalau anak saudara makcik nak jadi isteri no.2 boleh jer try tanya isteri saya..Saya ok jerr".. Dan2 makcik tu kata "mmmm takpe laa dik..makcik ingatkan adik tak kahwin lagi..nampak macam muda lagi macam umur 23tahun"...Huhuhu






Apa lagi harini dekat office terus tak senang duduk. Baru Murni perasan mungkin betul kata makcik tu husband nampak macam awek muda. Mungkin Murni tak perasaan sebab hari2 tengok dia. Kalau orang yang sekali tengok mesti fikir abang ni bujang lagi. Tiba2 terus teringat..ni tak lain tak bukan sebab hadiah anniversary tahun lepas laa ni..kawan2 nak tahu apakah hadiah itu??? Tarrrraaaa...



Hadiah Anniversary


Inilah hadiah anniversary ke-6 yang Murni beri kat husband hujung tahun lepas Tak sangka lepas 10 bulan hasilnya sangat superbb. Dan loni dah  masuk botol ke-2 husband Murni mengamalkan Vitamin CINTA ini..Sebotol Vitamin E ni boleh tahan 4 bulan jer..Kebetulan bulan 6 haritu pon ada lagi promosi Vitamin E ini jadi Murni beli lagi kerana husband sangat suka pada vitamin Cinta ni. Murni pon suka juga kerana memang nampak ketara perubahan dari segi perhubungan suami isteri kami. Nak tahu apakah kelebihan vitamin Cinta ni..Jom kita siasat..











Bagaimana Vitamin E dapat menghangatkan hubungan suami-isteri, Murni terpanggil untuk memahami lebih mendalam apa sebenarnya kaitan Vitamin E dalam proses ini… Disini Murni petik article;


Kebanyakan lelaki yang mengambil Vitamin E sekurang-kurangnya seminggu sekali akan mempunyai lebih tenaga dan menikmati hubungan suami isteri berbanding yang tidak mengambilnya.Manakala wanita pula yang mengambil sekurang-kurang nya selama tiga bulan, akan membantu meningkatkan “sexual desires" dan menikmati hubungan CINTA dengan lebih baik.

selain itu:

Antioksidan yang seimbang dalam VITAMIN E bertindak menghalang penghasilan radikal bebas akibat tekanan. Nitrik oksida membantu pelancaran darah di alat sulit lelaki dan membantu ereksi yang lebih baik. Maka VITAMIN-E memang terbukti membantu lelaki terutama yang mengalami tekanan akibat kerja atau masalah kesihatan.

Jadi,

Pengambilan VITAMIN-E berdosage tinggi iaitu 600-800 IU setiap hari membantu badan wanita menghasilkan estrol dan progesterone untuk mengimbangi lebihan estrogen dalam badan.  Kondisi di mana “estrogen berlebihan” akan menyebabkan symptom PMS, seperti risau, kembung perut, sakit kepala, sengugut dan “mood swings”, yang sememangnya akan menganggu keadaan diri seorang wanita.

Sebenarnya article di atas adalah dalam bahasa Ingeris tapi Murni alih bahasa ke Bahasa Malaysia.

Hah tu dia… hehe:) Murni tau ramai yang teruja membaca artikel di atas.


Jadi ape die sumber- sumber VITAMIN –E yang boleh kita perolehi contohnya
  • Minyak-minyak sayuran-Minyak zaitun, minyak jagung
  • Kekacang- seperti biji bunga matahari
  • Produk dari minyak sayuran seperti mayonis& majerin
  • Capsule Vitamin-E Shaklee :)



Jadi ape kelebihan Vitamin-E Shaklee??

  1. Mengunakan Vitamin E asli(d-alfa) bukan sintetik (I-alfa)
  2. Daripada sumber kacang soya
  3. Vitamin E- tiada kesan sampingan, Vitamin A apabila berlebihan menjadi toxic
  4. Mengandungi selenium yang berfungsi sebagai sebahgian daripada komponen glutanion peroksida iaitu sejenis enzim dari keluarga enzim antioksidan
  5. Satu kapsul Shaklee Vita-E 400 IU membekalkan jumlah vitamin E seperti terdapat di dalam:
  • 40 hidangan (setiap hidangan 1 auns) buah badam semulajadi
  • 28 hidangan (setiap hidangan 2 sudu makan) minyak bunga merah
  • 24 hidangan (setiap hidangan 1 sudu makan) moyanes



Apa lagi agaknya kelebihan VItamin E nie??  Antaranya credit
  • Vitamin E membuatkan si pengamal nampak muda kerana vitamin E melambatkan proses penuaan (vitamin awet muda).
  • Vitamin E mencegah segala pertumbuhan abnormal sel terutama kanser.
  • Vitamin E sangat membantu dalam aspek kesuburan.
  • Vitamin E membantu mempercepat proses baik luka.
  • Vitamin E membantu pengaliran darah dengan lebih lancar.
  • pengambilan vitamin E yang konsisten membantu kawasan gelap itu mengecil dan warna puting menjadi cerah semula.
  • Vitamin E membantu mengurangkan kesakitan akibat pre-menstrual





Seperti yang Murni kongsikan bersama sebelum ini, pengambilan Vitamin semulajadi adalah sangat penting dalam menentukan kesihatan tubuh badan dari dalam hingga ke luar.







Menjaga perhubungan suami isteri juga memerlukan usaha yer. Sudah saya kongsikan bersama tapi terpulang pada anda untuk membuat pilihan terbaik untuk anda dan pasangan.


Dengan Vitamin E ni secara tak sengaja suami anda akan jadi macam "Tulang Besi Urat Dawai".

Ok dah...

Murni tak nak explain lebih lebih-lebih. Beli dan cuba sendiri.

Sendiri Mau Hingat Ok.

Bulan ni Promosi Buy 1 FREE 1 tau..PM Murni jika berminat.

Belum cuba belum tau. Bila dah cuba. Baru tahu..Hihihi





"Jom Kembalikan Keremajaan Suami Anda"


Tagline tak leh blah....Ok baiii!!












25 Komentar untuk "Suamiku DILAMAR Sekali Lagi..Terlebih REMAJA kot..Huhuhu"

Salam singgah sini...eyalah nampak macam remaja lah hubby murni....patutlah dapat lamaran...hihi...

Memang tak nampak 33, adik Zumal pun nampak lagi tua tau, kena makan vitamin tu yer baru kekal awet muda ^-^

Sebarang jer nak rekomen orang. Hahahahaha

hahhaa.. owh, ni la ceritanya... kes orang berkenan...

hahahaha.. bahaya ni kak !

tapi, akak pun apa kurangnya... cun melecun..

Hehehe.....awet muda... Salam kenal :)

nak beli lah nanti, hehehe~

nk kasik kt org, hahahaa

hahahha..gugur jantung sy klu dengar ayat tu murni.. haha.. tapi betullah, nampak husband murni awet muda.. nak kena beli juga utk husband ni.. hahaha.. yg malasnya husband sy susah nak paksa mkn vitamin...last2 sy yg stress...

aah la kak. husband akak memang nampak awet muda. nak kena beli jugak dekat husband kira ni hihihihi

Seronok baca cerita murni tu....hilang sikit tekanan kerja...

Waduh2..nak seronok ke nak sedih ni?? huhuhihihi

hihihi klu zumal makan jd sweet 17 laa gamaknya..hihihi

berkenan kat Cerita Orang Bujang @ hikayat Budak Pening ok laa..ni suami orang ni bahaya

salam kenal juga..awek muda ker?? hihihi

tu ler bahaya juga ni..mujur ada Zaff puji akak..hepi sket..

woww..sape tu?? beli bulan ni buy 1 free 1..bg kat orang tu satu makan sendiri satu..hihihi

dulu2 memang selalu sangat dengar camni..ms g check up perut pon ada yang kata alaa dah nak jd ayah nampak muda lagi mcm budak sekolah..tapi loni dah lama x dengar citer ni..baru2 ni jer dtg blk..huhuhu

ok kiera..beli bulan ni..buy 1 free 1..kiera pon boleh mkn..sama2 awek muda nanti..

huhuhu selalu org lelaki seronok laa..kita ni rs mcm xseronok pulak..hihihi

Alhamdulillah..tapi sebenarnya awet muda ni pun satu anugerah kan Murni? :)

a ah la kak.. dok nampak pun tua.. tapi orang cakap lelaki mmg
payah nampak tua ekot umor.. hehehe..

Wah kak murni...
Tp mmg btul muka shuben kak murni nmpk mcm muda remaja gitu...
Kalau mak jem pun mak jem ingat bujang lagu..
Ahaks

Kak murni...2-2 vitamin tue mmg terbaik! Paling suka vit cinta tue..hehehe

hahaaha.. memang kena hati2 lepas ni. nina makan VIT E juga

Coretan Popular Ku : )

 
Copyright © 2014 Coretan Murni Alysa - All Rights Reserved
Template By. Catatan Info | Edit By MH