S Pink Premium Pointer

Sambungan Cerita Hantu diCool Ghost Museum Penang ( Seram Sejuk Dibuatnya Part 2 )

Sambungan dari part 1 DISINI Jom kita sama 2 menjelajahi ke dalam Cool Ghost Museum Penang. Ada macam2 jenis hantu lagi yang akan kita jumpa..kali ni kita akan mengenali lebih lagi dengan hantu Cina, Jepun, Orang Puteh dan juga Mesir. 



tengkorak di bawah tangga


Ukiran tengkorak purba pada dinding batu





Ini pulak adalah hantu cina. Mula2 masuk memang rasa seram sikit. Tetapi apabila selepas tour guide kami En. Rizal beri penerangan terus rasa takut tu hilang. Dankebetulan pulak hari yang kami pergi haritu adalah hari last day masyarakat Cina menyambut Ghost Month (bulan hantu). Hihihihi. Dekat tempat ni ada disediakan kostum pakaian mereka ni. Tapi kerana ada handbag besar (Danish) kena dukung. Jadi tak dapat laa nak numpang bergaya dengan kostum tersebut.



si kecik ni tak kacau orang pon





Hantu2 ini adalah askar2 perang zaman Dinasti Ming


Toilet seramm..nak membuang pon takut


Tak jadi laa nak membuang hajat..cancell






Danish kata "nasib baik tak kena cekik'..



Dah penat berjalan2 tiba laa masanya waktu makan malam bersama Mr Drakula dan Ms Vampire. Hidangan semua best2. Mula2 makan hidangan yang disediakan..Pastu jadi hidangan pulak..kikikiki



Siapo pulak baru kuar dari coffin ni???





Hidangan dah sampai


Ada pembantu cilik (Danish tolak  Troli)


Ms Vampire serve makanan utk kami semua


Sila-sila (baca doa dulu)


Alysa pon makan jugakk


Rakusnya Alysa Sophia ni

















Sape kat sebelah tu???












Sup kaki


Lepas makan Alysa pulak jd hidangan





Tengok ape tu Danish





Pose maut bersama Ms V


Pose bersama Mr D


Sekarang jom kita terjah Hantu2 Nipon (Jepun) pulak. kat sini ada kostum pompuan Jepun macam kimono tu. Tapi Murni tak sempat nak cuba. kalau kawan2 datang sini jangan lupa pakai kostum tu. cantik sangat tau..


Hantu leher panjang








Hantu Air


Tangan siDanish siap bersalam lagi


Big Foot


Tengok laa besar betul kaki Big Foot ni







Hantu Jepun macam2 aksi













Danish siap pegang2 lagi ingatkan pompuan jepun kot


Sekarang kita akan melawat Hantu Purba mesir Zaman Firaun. Kat sini pon ada kostum Purba mesir ala2 Firaun gtu.. Duk kat situ seram juga dikelilingi patung mumia kiri dan kanan.



Mumia kiri dan kanan


Anubis ( hantu jahat Mesir ni laa dia)


Naper pegang kain dia tu abg??











Alahai anok sape laa ni..nomei2

Holloween House (rumah ahli sihir with hantu labu). Bilik ni agak gelap. tapi sangat cantik. dengan labu2 tergantung sana sini..Tapi oleh kerana kami dah kepenatan maka gambar pon sikit jer laa..Lagipon ini adalah final destination kami dalam Cool Ghost Museum ini.


















Ok laa..penjelajahan kami dah selesai disini. Walaupon penat tetapi seronok sangat. Dengan geng2 #bloggerutara yang sangat sporting & happening. walaupon ini adalah kali pertama Murni jumpa mereka tetapi cepat jer mesra. Jadi kepada kawan2 semua jika datang ke Pulau Pinang jangan lepaskan peluang untuk datang ke Cool Ghost Museum in. Pasti kawan2 takkan menyesal. Jangan risau atau takut sebab hantu2 ini adalah rekaan semata2..Dan kisah2 hantu2 ini ada kisah yang tersirat yang kita tak tahu.. Jadi untuk mengetahui kisah sebenarnya boleh laa ke sini.









Alamat: 

Cool Ghost Museum Penang
57, Lebuh Melayu, 
10300 Pulau Pinang.


 Dibuka Isnin hingga Jumaat 10am - 7pmSabtu, Ahad dan cuti umum 10am - 9pm. 


































21 Komentar untuk "Sambungan Cerita Hantu diCool Ghost Museum Penang ( Seram Sejuk Dibuatnya Part 2 )"

Wah, banyak betul hantu kat museum tu yer ^-^

Wah siap ada sambungan lagi ye..

mujur diorang tak buat hantu korea..kalau tak lagi banyak..hahahah

tu ler pasal..nasib baik 2 episod jaa..hihihi

menarik tapi tak mau la masuk hahahaha

tetiba terasa seram pulak tengok uncle sebelah hubby akak ~

Kalau kawan datang sini, boleh ajak datang sini. Toy Museum saya bawa mereka pergi aritu tak best sangat...

Selamat Hari Raya Eidul Adha...

waaahhhh... anak akak x ngigau ke bila balik?? syok r penang skang...

fuhhhh. museum baru ke ni?? tak sampai lagi. nampak sangat menarik

best kan kak murni...story psl hantu tak up lagi nie..adehhh! =D

Kena suggest buat macam Hotel Pennsylvania ^-^

jangan takut eima..dlm tu sikit pon xtakut..hihihi..

kann..kesian uncle tu takda orang peduli kat dia..hihihi

gambar je seram..tapi kat dalam tu x la seram sgt..rumah hantu kat funfair lagi takut kut daripada muzium ni..

boleh juga tu IM..sebenarnya museum ni just nak perkenalkan hantu2 ni rupanya mitos sahaja..macam dulu2 mak kata jgn duk ats bantal takut naik bisul..tp ada maksud tersirat xnak bantal pecah.. mmm mcm tu ler hantu2 ni pon...

hehehe anak2 siap ajak nak pergi lagi sekali lagi..sebenarnya anak2 akak ni berani oranggnya

a'a baru laa juga..memang menarik..

best laa..dengan anak2 kecik dgn mak2 yg sibuk nak possing..hantu pon heran & takut tgk kita..

Coretan Popular Ku : )

 
Copyright © 2014 Coretan Murni Alysa - All Rights Reserved
Template By. Catatan Info | Edit By MH