S Pink Premium Pointer

1st Time Shopping With GoShop : )

Assalamualaikum..Dalam tengah2 duk bersedih kerana kehilangan cincin kahwin semalam..Harini barang yang di order dengan GoShop dah sampai. Agak lambat sampainya sebab order pada hari Jumaat 31hb 7 dan harini 6hb 8 baru sampai. Tapi takpe laa asalkan sampai juga..Kebetulan pulak harini Murni bekerja shift petang so sempat la pakai masa nak pergi kerja pagi tadi.








Untuk pertama kali ini Murni try beli bedak jer dulu..Kebetulan minggu lepas GoShop ada buat promosi Hot Weeks dapat off 20%. Harga biasa bedak ni rm169.00 (GST Inc). Tapi masa promosi tu Murni dapat harga RM135++ Free Postage. Ok laa rasa macam murah sebab dapat 2 unit Original Raw + 2 refill..Setiap satunya  mengandungi 13g. Macam murah juga laa kann???..hihihi





























Ni muka Murni masa sebelum pakai Original Raw..Sila abaikan mata panda tu..sebab memang ketara sangat nampaknya..huhuhu. Cara pakai sangat mudah. Hanya apply kat muka jer tanpa perlu pakai foundation dah. sebab original Raw ini dah macam foundation dah..hihihi







Dan ini pula gambar selepas pakai Original Raw..Murni tak guna aplikasi 360 pn kawan2..just guna kamera depan iphone 5 murni jer...Nampak macam beseri sikit kann??? Sebenarnya bedak ni sangat2 natural kalernya. Tetapi best juga sebab rasa nipis jer..sapu sikit pon dah rata dan tahan lama. Murni sangat suka sebab Murni jenis ygang tak pandai pakai bermake-up. Selalunya kalau pergi kerja just sapu bedak dan lipstik je. Tetapi kalau sesiapa yang biasa pakai make-up tebal2 boleh lagi touch-up dengan compact powder lg kot atas..hihihi













Dalam kebaikan ada juga keburukan.. Keburukannya adalah bedak ni sangat kalis air.. Jadi masa nak ambik air sembahyang Murni kena bersihkan guna Make-up Remover dulu.. kalau guna pencuci muka pon boleh tapi kena cuci lebih sikit laa.. Harini baru pertama kali guna.. Harap2 kulit muka Murni boleh terima laa bedak ni..Hihihi. Kalau yang berminat nak try boleh jer tengok kat originalraw-10-cushion-foundation.



18 Komentar untuk "1st Time Shopping With GoShop : )"

sesuai untuk semua jenis kulit ke murni? termasuk kulit sensitif?

btw, semoga jumpa balik cicin kahwin tu ea.. ameen~

wah...

shopping dengan go shop.... heee

Aamiiiin! Harap2 jumpe laa.. akak ada baca soalan dekat review product tu kalau kulit sensitif diorang kata kena mendapatkan nasihat dari pakar kulit dahulu..

This comment has been removed by the author. - Hapus

baru pertama kali..ok jg produk dia..nanti boleh cuba lagi..jommm!

mmg berbaloi harga diskaun tu hehehe
npk ketara gak beza dia
belum kesempatan lagi beli brgan kat goshop tu
tgk mcm menarik je semua kan hehe

Nak try juga shopping kat situ...

betul tu..akak pon ada wish list dah ni..tggu promosi lain kali pulak..hihihi

ya natural jer..macam tak pakai bedak..sesuai laa dengan akak yg xpndai make-up ni

suka tengok channel tu kalau channel lain duk ulang tayang je cerita2nya :D hehe

memang suka tengok..pastu ketaq2 kepala nak..kalau boleh semua nak beli

Hi... i ada original raw 10 foundation 1 + 2 refill, u nak rm 100 je. ia x sesuai dgn kulit i. TQ. lhtee7788@gmail.com

memang ok ke bedak ni nampak lain tu

Woww, kawan nona beli sabun, kena beli byk terus, memang best..produk yg trusted jugakkk la...

Sis, nanti update lg, pas sebulan guna, hehehe

Coretan Popular Ku : )

 
Copyright © 2014 Coretan Murni Alysa - All Rights Reserved
Template By. Catatan Info | Edit By MH