S Pink Premium Pointer

Cup Cake Murni-Alysa..

Assalamualaikum..Ini cerita semalam..Balik kerja awal sebab ambik cuti half day..Saje nak rehat2..Tapi bila balik rumah rasa bosan pulak..masuk dapur rasa nak masak..Tapi rasa macam tak ada mood pulak..Lagipun encik suami kata nak belanje makan kat luar sebab dah gaji..hihihihi.








Tiba2 pulak tekak ni terasa macam nak makan cup cake laa pulak petang2 ni..Belek2 album dekat henset terjumpa gambar butter cup kek yg Murni pernah buat masa mula2 beli Trio Cup Cake Maker tu. Dah lama sangat tak guna Cup Cake maker tu entah2 dah rosak..Huhuhu..Husband pon duk perli2 je beli barang asyik duk simpan dalam almari..Bukan nak guna..Kalau macam tu baik tak payah beli..Hihihi
















Alhamdulillah dalam peti ais semua barang ada..Tapi kena tunggu Alysa balik dari taska dia..kalau dia tau Murni buat tak ajak dia nanti bising mulut dia marah tak tunggu dia..Sementara tu sempat la lembutkan butter dlu..Sebaik alysa balik dia cukup seronok kata nak buat cup cake..Tapi dia tak nak pulak buat butter cake..nak buat coklat muffin.. Apa lagi Google laa cari resipi..Alhamdulillah jumpa resipi terus bancuh..Apa lagi yang tukang boh coklat chips tu Alysa laa..sebab tu diberi nama Cup Cake Murni-Alysa..hihihi














Inilah hasil untuk minum petang kami..Walaupun rupa tak berape cantik tapi rasanya sedap..Jemput makan semua..Bye..










14 Komentar untuk "Cup Cake Murni-Alysa.."

Bersungguh alysa ye..aunty nak satu boleh..

Boleh je..Alysa memang bersungguh..sebab nanti nak bw pergi school bgtau kawan2 dia yg buat..hihihi

Rajinnya dia buat cupcake. nak satu :) macam sedap je. hahahha

rajin betul anak dara sorang ni..mesti sedap cupcake tu :)

Eee cantik lah ni. Nampak gebuuu je bestnyaaa lah kalau Nad ni pandai buat T-T Kita suka makan jee

Terima kasih..Alysa memang rajin tolong..sebab dia suka makan..dan boleh bawa pergi taska juga

Alhamdulillah Alysa memang rajin..sebab dia suka mkn cupkek ty..Rasa biasa2 je tapi bila buat sendiri rasa puasss..hihihi

Nad..senang sangat2 guna Trio Cup cake Maker ni..Tak payah setting temp & time..bancuh2 boh je dlm tu..rasa pon sama je dengan yang pakai oven.. akak memang pakai benda ni je bila nak buat cup cake..Oven utk buat kek besar jerr..hihihihi

waa.. rajin alysa tolong mak dia buat cup cake.. hihi

Macam best aje guna Cup cake maker ni. Beli kat mane?

beli dalam Lazada.com.. Murah je tak sampai 100

Wah, mbaru tahu ada cup cake maker..hahaha..best2 :)

hehehe..dekat lazada.com tu macam2 ada..tapi serius yg ni senang..kecik jer..tak payah setting temp & masa..masa dok bakar tu kita boleh buka..cucuk ngn lidi tengok dah masak ke tak..tak payah risau takkan hangit..pastu adunan mcm mana pon tetap jadi elok..kikiki

Coretan Popular Ku : )

 
Copyright © 2014 Coretan Murni Alysa - All Rights Reserved
Template By. Catatan Info | Edit By MH